Oldalak

2013. január 16., szerda

Használt Nikon AF 50mm f/1.8D teszt - vélemény



A Nikon 2002-ben dobta piacra a AF 50mm f/1.8D objektívét, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend az amatőr fotósok között. Ez a játékszernek tűnő műanyag „tubus” csodákra képes, még akkor is, ha nem mai fejlesztés és azért vannak korlátai.
Nikon AF 50mm f/1.8D összeszerelési minősége nem túl jó, olcsó, illetve olcsó hatású műanyag borítja, a legtöbb példánya kotyog, és nagyon hangosan állítja a fókuszt, de cserébe 2.8-as rekeszen elfogadható, 3.5-ös rekeszen pedig tű éles képet ad. Miután az objektívben nincs szervomotor, csak olyan vázakon működik vele az automata élességállítás, amelyben van fókuszmotor.


A Nikon AF 50mm f/1.8D jelentős szerepet tölt be a használt piacon, hiszen rengetegen adják-veszik, cserélgetik őket, habár az árukat nem tartják jól, a pár éves használt darabok is fél áron kelnek el.
Használt Nikon AF 50mm f/1.8D beszerzését azoknak ajánlom, akik kit objektívük helyett szeretnének beszerezni egy minőségi képet adó objektívet, vagy csupán ismerkedni szeretnének a fix gyújtótávolságú optikákkal. Miután ebből az üvegből sok van a piacon, nagyon változó az állapotuk, de érdemes körbenézni utánuk, mert használtan is lehet találni szép darabokat igencsak kedvező áron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése